Το Σαββατιανό είναι υπέροχο: διαθέτει φρεσκάδα και φρουτώδη αρώματα στη νιότη του, ταιριάζει γάντι στο βαρέλι, παλαιώνει εξαιρετικά στη φιάλη αποκτώντας μεγάλη πολυπλοκότητα, μπορεί να δώσει απίθανα γλυκά κρασιά σε αμφορέα και εμφυσά νέα πνοή στις new-age ρετσίνες που μαγεύουν με την ισορροπία ανάμεσα στο φρούτο και τα βοτανικά αρώματα που τους χαρίζει το ρετσίνι.
Το Σαββατιανό, στα χέρια των παραγωγών των Wines of Athens, μπορεί να απογειωθεί ως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα σταφύλια του ελληνικού αμπελώνα σε όλες τις διαφορετικές του εκφράσεις.
Στο πλαίσιο του Athens Wine Week, ο «Βασίλαινας» σας προσκαλεί, την Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017, παρέα με τα Wines of Athens, σε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας φαγητού-κρασιού με κεντρικό άξονα το Σαββατιανό, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές δυνατότητες του σταφυλιού του Αττικού αμπελώνα. Πέντε διαφορετικά Σαββατιανά – από το Κτήμα Κοκοτού, την Οινοποιία Μυλωνά, την Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, το Κτήμα Παπαγιαννάκου και τους Αμπελώνες Μάρκου – έρχονται να συνδυαστούν ιδανικά με τις ξεχωριστές γεύσεις του «Βασίλαινα» στο κέντρο της Αθήνας, αναδεικνύοντας πτυχές της ποικιλίας που δεν είχατε φανταστεί μέχρι σήμερα.
Τιμή: €39