Τη Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου διοργανώνουμε μια ακόμα βραδιά οινογευσίας υποδεχόμενοι το Κτήμα Αργυρού, από τη Σαντορίνη. Το οινοποιείο Αργυρού ξεκίνησε το 1903 ενώ έχει σήμερα περάσει στην 4η γενιά της οικογένειας και διευθύνεται από τον Ματθαίο Αργυρό. Τα 1200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων της οικογένειας περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο παλιές ρίζες του νησιού. Τα κρασιά του κτήματος έχουν πλούσια δομή και πυκνότητα αποδίδοντας αυστηρά το terroir. Χαρακτηρίζονται από υψηλές οξύτητες, μεταλλικότητα και έντονη πολυπλοκότητα, αποτελώντας πλέον αναφορά τόσο για το Ασύρτικο όσο και το Αηδάνι.
Ο chef του «Βασίλαινα» Μανόλης Γαρνέλης και ο sommelier Χάρης Χρυσικόπουλος ετοίμασαν για εσάς ένα μενού πέντε πιάτων (με κόστος 55€ / άτομο) που περιλαμβάνουν νηστήσιμα θαλασσινά και ψαρικά με σκοπό να αναδείξουν την κορυφαία ποιότητα των κρασιών του Σαντορινιού κτήματος.
ΣΟΥΠΑ
αγκινάρα | μωβ πατάτα | φασολάκια
Κτήμα Αργυρού Αηδάνι ‘18
ΦΑΓΚΡΙ ΤΑΡΤΑΡ
ξινόμηλο | φύκια | αρακάς
Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο ‘18
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ
μαυρομάτικα | ταραμάς
Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο ‘18
ΛΑΥΡΑΚΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ
σταμναγκάθι | παντζάρι | Ελληνική σαλάτα
Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο Cuvee Monsignori ‘17
ΣΟΚΟΛΑΤΑ BITTER
βανίλια | φραμπουάζ
Κτήμα Αργυρού Vinsanto 12 ετών ‘03
Κόστος 55€ / άτομο
Κρατήσεις: μέσω του site ή στο 210 7210501