Για μια ακόμη χρονιά, τρίτη στη σειρά, η Food Sweet Food σε συνεργασία με την UNHCR και to Athens Insider, διοργανώνουν το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων (Refugee Food Festival).
Εμείς συμμετέχουμε και φέτος ανοίγοντας την κουζίνα του «Βασίλαινα» για δυο μέρες στον Ιρακινό σεφ Adel Al Ahmad που ανέλαβε να μας ταξιδέψει στην κουζίνα του τόπου του. Το Ιράκ έχει μια γαστρονομική παράδοση χιλιάδων χρόνων. Στα συντρίμμια της αρχαίας Μεσοποταμίας, άλλωστε, έχουν βρεθεί οι παλαιότερες πήλινες πλάκες με συνταγές στον κόσμο! Με επιρροές από τη σύγχρονη Συρία, το Ιράν και την Τουρκία, η σημερινή κουζίνα του Ιράκ χαρακτηρίζεται από εκρηκτικά ανατολίτικα αρώματα και ποικιλία γεύσεων…
Να, τι έχει ετοιμάσει ο Adel για εσάς:
ΙΡΑΚΙΝΗ ΣΟΥΠΑ
με κοτόπουλο, σαφράν, ginger, καλαμπόκι και φύτρες λαχανικών.
ΣΑΛΑΤΑ
με μαρούλι, τοματίνια, ξινόμηλο, αγγούρι και μαύρο σουσάμι
ΛΑΥΡΑΚΙ ΣΧΑΡΑΣ
με κουνουπίδι, κολοκυθάκι, lime, κύμινο και τσίλι
ΑΡΝΙ BΙRΥIANI
Αρνίσιο κότσι, ρύζι αρωματισμένο με σαφράν και κάρδαμο, σταφίδες και κουκουνάρι
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
Καραμελωμένα φύλλα με μπαχαρικά, πράσινο φιστίκι Αιγίνης και παγωτό κάρδαμο
Τιμή €35/άτομο
* Για τις δυο μέρες της συμμετοχής μας στο Refugee Food Festival θα ισχύει και η κανονική μας κάρτα
* Photo credit: Βαγγέλης Τάτσης για το SolidarityNow