ΚΡΑΤΗΣΗ Καλέστε μας
MENU

Τα Nέα μας

Wines of Athens

14.03.2017

Το Σαββατιανό είναι υπέροχο: διαθέτει φρεσκάδα και φρουτώδη αρώματα στη νιότη του, ταιριάζει γάντι στο βαρέλι, παλαιώνει εξαιρετικά στη φιάλη αποκτώντας μεγάλη πολυπλοκότητα, μπορεί να δώσει απίθανα γλυκά κρασιά σε αμφορέα και εμφυσά νέα πνοή στις new-age ρετσίνες που μαγεύουν με την ισορροπία ανάμεσα στο φρούτο και τα βοτανικά αρώματα που τους χαρίζει το ρετσίνι.

Το Σαββατιανό, στα χέρια των παραγωγών των Wines of Athens, μπορεί να απογειωθεί ως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα σταφύλια του ελληνικού αμπελώνα σε όλες τις διαφορετικές του εκφράσεις.

Στο πλαίσιο του Athens Wine Week, ο «Βασίλαινας» σας προσκαλεί, την Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017, παρέα με τα Wines of Athens, σε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας φαγητού-κρασιού με κεντρικό άξονα το Σαββατιανό, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές δυνατότητες του σταφυλιού του Αττικού αμπελώνα. Πέντε διαφορετικά Σαββατιανά – από το Κτήμα Κοκοτού, την Οινοποιία Μυλωνά, την Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, το Κτήμα Παπαγιαννάκου και τους Αμπελώνες Μάρκου – έρχονται να συνδυαστούν ιδανικά με τις ξεχωριστές γεύσεις του «Βασίλαινα» στο κέντρο της Αθήνας, αναδεικνύοντας πτυχές της ποικιλίας που δεν είχατε φανταστεί μέχρι σήμερα.

Μενού & Κρασιά

  • ΣΟΥΠΑ
    Ψαρόσουπα με κεφάλι φρέσκιας σφυρίδας
  • ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ «ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ»
    σερβίρεται με αραβικές πίτες
  • Αμπελώνες Μάρκου, Σχινόπευκο Ρετσίνα, 2014
    ΛΑΥΡΑΚΙ CARPACCIO
    μαριναρισμένο σε lime
  • Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, Σαββατιανό, 2014
    ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
    με καπνιστή ντομάτα και μυρώνια
  • Κτήμα Κοκοτού, Σαββατιανό, 2015
    ΧΟΙΡΙΝΟ 12 ΩΡΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ
    με μανιτάρι Portobello γεμιστό με σαλάτα λιαστής ντομάτας,
    συνοδεύεται από αρωματικές πατάτες και κρέμα μετσοβόνε
  • Οινοποιείο. Παπαγιαννάκου, «Παλαιωμένο Σαββατιανό» 2012
    ΓΛΥΚΟ
  • Οινοποιία Μυλωνάς, Sunday Σαββατιανό-Αηδάνι, 2015

Τιμή: €39