
Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, καλωσορίζουμε το Κτήμα Γκόφα στη δεύτερη βραδιά οινογευσίας που διοργανώνουμε αυτή τη χρονιά. Πέντε κρασιά (δυο λευκά, δυο ερυθρά και ένα orange wine) θα συνοδέψουν ισάριθμα πιάτα ειδικά διαμορφωμένα από τον σεφ μας σε ένα μενού που ελπίζουμε ότι θα αναδείξει την επίμονη δουλειά των ανθρώπων του Κτήματος.
Η οικογένεια Γκόφα, καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες της από το 1959. Με σταφύλια από τις περιοχές Κούτσι και Δάφνη ξεκινάει την οινοποίηση στο λινό, το πατητήρι του πατρικού σπιτιού στην Νεμέα, χρησιμοποιώντας χειροκίνητα μέσα οινοποίησης.
Το 1998 ο νεαρός Κωνσταντίνος Γκόφας προχωρά σε φυτεύσεις νέων ποικιλιών δημιουργώντας πρότυπα χαρμάνια διεθνών προδιαγραφών με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται πλέον στο κτήμα Γκόφα είναι το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά, το Syrah, το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay και η Κυδωνίτσα.
Το 2011 γίνεται μετεγκατάσταση του οινοποιείου στο Κούτσι, στον ιδιόκτητο αμπελώνα της οικογένειας στις όχθες του μυθικού ποταμού Ασωπού. Άλλωστε κατά την αρχαιότητα η Νεμέα ήταν κόρη του Ασωπού! Η φιλοσοφία του κτήματος είναι ότι η εξαιρετική πρώτη ύλη αποτελεί τη βάση για έναν ποιοτικό οίνο. Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται στις 80.000 φιάλες ενώ το 60% αυτής εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.
Σας καλούμε την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου να γνωρίσουμε ένα γοργά ανερχόμενο Κτήμα που σέβεται και αναδεικνύει το terroir της σπουδαίας αυτής Ελληνικής οινοπαραγωγικής περιοχής.
ΜΕΝΟΥ
Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης
βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης
Ταραμάς Βασίλαινας, Aραβική πίτα
Βελουτέ σελινόριζας / τραγανό κρεμμύδι, φουντούκι
Κτήμα Γκόφα ΜΕΡΑΝΥΧΤΑ, Κυδωνίτσα
«Αθηναϊκή» / ρίκι, wakame, καπνιστή μαγιονέζα
Κτήμα Γκόφα “Romeo & Juliet”, Chardonnay, Μαλαγουζιά
Κεμπάπ ψαριού / ταμπουλέ, γιαούρτι, lime
Κτήμα Γκόφα “Μυθικός Ποταμός”, Αγιωργίτικο, Syrah
Αρνί / κουσκουσέ Θεσσαλονίκης, αρσενικό Νάξου, σάλτσα Αγιωργήτικο
Κτήμα Γκόφα “THEMELIO”, ΝΕΜΕΑ reserve, Αγιωργίτικο
Τάρτα / λευκή τόνκα, κυδώνι σιγομαγειρεμένο σε σαφράν, παγωτό μανταρίνι
Κτήμα Γκόφα Κυδωνίτσα (orange wine)
Τιμή: 60€/άτομο
Περιορισμένες θέσεις.
Κάντε από τώρα την κράτησή σας στο 210 7210501 ή εδώ.
Κατά την κράτησή σας παρακαλούμε αναφέρετε πως πρόκειται για το μενού γευσιγνωσίας οίνου.