Γράφει η Άρτεμη Τζίτζη για το Αθηνόραμα
“Πολύ ξεχωριστό εστιατόριο ο «Βασίλαινας». Από τη μία είναι ο χώρος: κλασάτος, με τα λευκά κολλαριστά τραπεζομάντιλα και τα στοιχημένα ποτήρια και μαχαιροπίρουνα και το απαστράπτον walk-in κελάρι. Από την άλλη, το φαγητό: τόσο ελληνικό και βαθιά νόστιμο και τόσο άμεσα δεμένο με τις γευστικές εμπειρίες μας από τότε που ήμασταν παιδιά…
Τριγύρω παρέες γύρω στα τριάντα με τα τζιν τους, στελέχη επιχειρήσεων σε επαγγελματικό γεύμα, καλοντυμένα ζευγάρια. Όλοι κάθονται χαλαρά στην υπέροχη σάλα με τη βεβαιότητα ότι θα απολαύσουν φαγητό ψυχής. Εγγύηση για τούτο ο πασίγνωστος Θανάσης Βασίλαινας, τρίτη γενιά εστιάτορας, και ο σεφ Μάνος Γαρνέλης. Τα πιάτα ακολουθούν τη γραμμή της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, μένοντας όμως κοντά στη γευστική οικειότητα: η αξεπέραστη ταραμοσαλάτα Βασίλαινας, ένα εκπληκτικό ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας, ντελικάτο καλαμάρι σχάρας με φασόλια Πρεσπών και λουκάνικο chorizo για συνοδεία, χυμώδης σφυρίδα με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα σέλερι, ντοματόρυζο με αχινό, χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο και άλλα πολλά οικεία και θαυμάσια.
Πέραν της γεύσης, το εστιατόριο είναι σίγουρα κι ένα σπέσιαλ wine restaurant με υψηλοτάτου επιπέδου οινική λειτουργικότητα και δύο σομελιέ που χειρίζονται γύρω στις 170 διαφορετικές φιάλες σε εξαιρετικά pairings. Συμπερασματικά ο «Βασίλαινας» συνδυάζει τη γοητευτική ατμόσφαιρα και την comfort ελληνική κουζίνα με μοντέρνα αντίληψη, σε ένα ακαταμάχητο πακέτο εξόδου.”